Wist je dat......

14. sep, 2020

vrijwilligers

De afgelopen periode heb ik ook mijn vrijwilligers thuis, die mij helpen met het sorteren en pletten van de blikjes.
Ik ben super blij met deze hulpen, omdat ik merk dat het steeds meer moeite kost om dit alles goed bij te houden.
Ook ga ik samen met een vrijwilliger erbij langs om dopjes op te halen, bij de horeca en particulieren.
Mocht je ook vrijwilliger willen zijn, stuur een berichtje.

31. mrt, 2020

Corona virus

Wat is de invloed van het corona virus op de oud ijzer prijs?
Vanwege de corona crisis ligt de productie van veel bedrijven momenteel stil. Ook is het moeilijker om oude metalen te exporteren. Hierdoor is de vraag naar oude metalen snel gedaald met als resultaat dalende metaalprijzen.

De afgelopen periode hebben we 6 bakken gevuld met blikjes en dopjes. Deze bakken worden opgehaald en vervangen door 3 nieuwe.
De prijs is erg laag, dat het bijna ontmoedigt om door te gaan. Maar ook hier denk ik opnieuw positief blijven en wachten op betere tijden.

Ik hoop samen met jullie dat we blijven doorsparen!

31. dec, 2019

Inzamelplekken

Op dit moment zijn er meer dan 30 inzamelplekken.

31. dec, 2019

Inzamelplek Sumar

Ook in Sumar hebben ze bakken staan waar mensen hun blik en dopjes kwijt kunnen. Ook hier zijn de vrijwilligers goed actief bezig. Horeca, verenigingen en particulieren een ieder kan hier zijn spullen brengen.
Sumar Lansbourren 12

31. dec, 2019

Inzamelplek Nijemirdum

Inzamelplek te Nijemirdum heeft dit jaar twee keer gedoneerd. Alle inwoners uit deze omgeving bedankt voor het inleveren van jullie blik en dopjes. Het heeft een opbrengst van 28,00 euro opgeleverd.
Nijemirdum Omrin 14

4. nov, 2019

Inzamelplek Woudenberg

Opnieuw heeft inzamelplek Woudenberg de blikjes en dopjes bij de ijzerboer gebracht. Zij hebben een donatie gedaan van 23,00 euro. Super blij met deze inzet vanuit Woudenberg. Ook de ijzerboer pfeifer voor de inname en steunen van dit goede doel.(https://www.oudmetaalhandelpfeifer.nl/contact)

9. sep, 2019

Stand van zaken.

Voor een ieder die mijn actie een warm hart toe draag,

Mijn acties zijn belangrijk deel van mijn leven geworden. Het is mijn doel om ooit 100.000,00 euro op te halen. Ik ben sinds 2017 bezig om dit bedrag bij elkaar te krijgen, dit doe ik samen met jullie die mij helpen op welke wijze dan ook.
Deze maand weet ik dat ik drie jaar ziek ben en voor mij een goede reden om de balans van mijn verschillende acties op te maken. Was heel benieuw hoeveel ik inmiddels bij elkaar heb gespaard voor meer onderzoek naar meningeoom onderzoek. Ik was heel verbaasd en heel trots op mijzelf.

Acties
Bergentocht Driebergen 2017 7500,00 euro
Kuier foar Elly 2017 4500,00 euro
Bingo Sportcafe Harmonie 1645,00 euro
Bonifatiusloop Dokkum 830,00 euro
Anoniem 50,00 euro
Snackbar De Nijewei Damwoude 380,00 euro
Walk4Brains 3950,00 euro
Blikje/dopje 5282,00 euro

Totaal: 24137,00 euro

Blikje/dopje heeft als naam inzameling hier worden ook andere donaties gedaan van b.v Vistival Wierum, De Bole foar Elly, Kuier fan Brantgum, inzamelplekken in Nederland, acties van scholen enz.

Op naar de 25000,00 euro voor meer onderzoek naar STOPhersentumoren.nl

27. aug, 2019

coördinator

In de provincie Overijssel is Suzanne Boshuizen - de Jong coördinator voor blikje/dopjes. Voor al je vragen kun je bij haar terecht. Ook wanneer je spaarder wilt zijn of inzamelplek wilt worden zij helpt je graag op weg. Via Facebook kun je haar een berichtje sturen.

https://www.facebook.com/suzanne.dejong.988

18. aug, 2019

ijzerboeren

Deze ijzerboeren steunen het goede doel door ons te helpen om onze dopjes en blikjes in te nemen. In de provincie Friesland is dat Louw v.d West (http://www.vdwestwitgoed.nl/) en in de provincie Utrecht is dat metaalhandel pfeifer. (https://www.oudmetaalhandelpfeifer.nl/contact).

18. aug, 2019

Woudenberg

Op inzamelplek te Woudenberg is men druk bezig met het inzamelen van dopjes.Zij zijn inzamelplek en hebben een ijzerboer uit de buurt gekozen om de spullen in te nemen. Daarna doneren zij het geld op de actiesite. Ook in Woudenberg is een ijzerboer Pfeifer betrokken bij het goede doel. De eerste donatie vanuit Woudenberg is 72,00 euro.

24. jun, 2019

Donatie

Blikje/dopje heeft een donate van 45,00 euro. Deze hebben we binnen gekregen van Annet.

24. jun, 2019

Donatie

Vanuit het verre Australie steunt iemand de actie van blikje/dopje. Dank je wel voor je bijdrage.
20,00 euro

5. mei, 2019

Donatie

Blikje/dopje heeft een donate van 200,00 euro. De ijzerboer heeft de bakken geleegd. In totaal heeft blikje/dopje nu voor 1255,00 euro opgehaald.

24. apr, 2019

Donatie

Gekregen van N.v.V 20,00 euro.

23. apr, 2019

Donatie

Blikje/dopje heeft een donate van 100,00 euro. De ijzerboer heeft de bakken geleegd. In totaal heeft blikje/dopje nu voor 1155,00 euro opgehaald.

23. feb, 2019

Donatie

Blikje/dopje heeft een donate van 100,00 euro. De ijzerboer heeft de bakken geleegd. In totaal heeft blikje/dopje nu voor 1055,00 euro opgehaald.

23. feb, 2019

Opnieuw gedoneerd

Elly's Bole heeft bij echte bakker Eddy de Jong 300,00 euro opgeleverd. Het afgelopen jaar hebben 600 mensen een brood gekocht voor het goede doel, de bakker heeft per brood 0,50 cent gedoneerd.

6. feb, 2019

Nieuw inzamelplek

Oosterwolde Nanningaweg 6
Op deze plek kunnen mensen uit de buurt van Oosterwolde hun dopjes en blikjes kwijt.

23. jan, 2019

donatie

In januari is er 200 euro gestort op de actiesite van www.STOPhet.nl op de inzameling van Elly. De teller staat nu op 3305,00 euro. Dit is mede mogelijk gemaakt door de inzamelplekken en een ieder die deze actie steunt door het sparen van blikjes, dopjes en oud ijzer. Geweldig door jullie word er een bijdrage geleverd aan meer onderzoek naar www.STOPhersentumoren.nl

16. nov, 2018

bijdrage gedoneerd...

Vanuit de acties die ik heb gehouden, is er gedoneerd in het meningeoomfonds zodat er een onderzoek in het UMC Utrecht kan worden gestart.

Elly's actie € 2.855,-
Actie: De kuier foar Elly ... € 4.170,-

16. nov, 2018

Er word een onderzoek gefinancierd

STOPhersentumoren.nl

Blij kunnen wij meedelen dat het UMC Utrecht € 21.000,- subsidie heeft ontvangen van ons om te besteden aan onderzoek naar meningeomen “Towards Liquid biopsies to uncover Atypical/Malignant Meningioma and hemangiopericytomas” Deze donatie is mede mogelijk gemaakt door de zussen Nanda Veerman die op 20 juli meededen met de www.3Bergentocht.nl omdat hun broer overleden is door een meningeoom, meningeoompatiënt Elly Leijstra Vd Velde en door vele vaste donateurs van de lotgenotengroep Meningeomen.
Wij wensen de onderzoekers in Utrecht heel veel wijsheid toe en dat jullie snel met resultaten mogen komen.

Bijdrage Stichting STOPhersentumoren.nl: 21.000,- euro per 16 november 2018Doel van dit project: Er is behoefte aan verbetering van de pre-operatieve diagnostiek van afwijkingen die er uit zien als meningeomen op beeldvorming. Namelijk, hemangiopericytomen moeten kunnen worden uitgesloten, en de graad van een meningeoom moet bepaald kunnen worden. Meningeomen en hemangiopericytomen vertonen verschillende DNA (gene) afwijkingen. Vloeibare biopsieën (oftewel bloedtesten) die het circulerend tumor-gerelateerd microRNA in kaart brengen, hebben in theorie het potentieel om deze verschillende DNA expressieprofielen, te detecteren. Ons doel is om de microRNA expressieprofielen van meningeomen van verschillende gradaties, en die van hemangiopericytomen, te kunnen herkennen, eerst op tumor weefsel, daarna op bloed monsters van patiënten met bekende meningiomen/hemangiopericytomen.Beoogd eindresultaat: Dit project heeft als eindresultaat dat deze experimenten kunnen resulteren in de ontwikkeling van een bloedtest die goed voorspelt welke
patiënten atypische, dan wel kwaadaardige meningeomen, en/of hemangiopericytomen hebben, en daarom gespecialiseerde behandelingen en follow-up vereisen.

23. okt, 2018

blikje pers

De blikjes worden niet meer gestampt maar kunnen nu door de pers. De pers is ons aangeboden door goede vrienden van ons.

De blikjes kunnen nu in originele staat worden aangeleverd.

19. aug, 2018

Stichting STOPhersentumoren

https://stophet.nl/
op deze site vind je allerlei acties
https://stophersentumoren.nl/
op deze site kun je allerlei informatie vinden over deze Stichting STOPhersentumoren.nl

ANBI
Wij zijn door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat er geen schenk- en/of erfbelasting betaalt hoeft te worden over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Bovendien zijn giften aan ons voor u aftrekbaar (binnen de daarvoor geldende regels).

CBF-keur
CBF keurmerk stophersentumoren

30. jun, 2018

Vistival Wierum 2018

Hallo Wierumers, sponsoren en iedereen die op het Vistival aanwezig was. Het was weer een geweldige dag met geweldige omzet en inzet. Hiervoor wil ik graag via deze weg iedereen die vrijwillig betrokken was of gesponsord heeft bedanken voor hun inbreng of inzet. 160 kg schar 100 haring 80 makrelen 7 kg garnalen enz... is niet niks om aan de man te brengen maar het is ons toch weer gelukt. Dit heeft 2000 euro voor blikje dopje opgebracht. Een bedrag waar wij heel erg trots op zijn en wat zonder een ieder die op het Vistival heeft geconsumeerd/gekaatst heeft niet was gelukt.

7. aug, 2018

Dit hebben we ingezameld.

Dopjes totaal 1322 kilo
Aluminium totaal 168 kilo
oud ijzer en overige blik totaal 620 kilo
roestvrijstalen totaal 37 kilo

17. aug, 2018

Andere actie's

Ook zijn er andere actie's geweest. Deze gelden gaan naar STOPhersentumoren voor meer onderzoek naar meningeoom. Zo heet mijn tumor in mijn hoofd.

Op dit moment is er een bedrag opgehaald van: 9000,00 euro

Deze actie's zijn er geweest: De Kuier foar Elly
Bonifatiusloop
Bingo
Vistival
Elly 's Bole (deze actie loopt nog).
collectebus in Cafetaria de Nije Wei in Damwoude

17. aug, 2018

Facebook pagina

Dit is mijn Facebook pagina, deze kun je volgen.
https://www.facebook.com/actieElly/